Tarinamme

Muotitalo Lehto on yli sata vuotta vanha suomalainen perheyritys. Yrityksen historia alkaa Lahden torilta vuodesta 1913, jolloin Anni-Lydia ja Joonas Lehto aloittivat vaatteiden torikaupan.

Yli sata vuotta vanha suomalainen perheyritys

Muotitalo Lehto on yli satavuotias suomalainen perheyritys. Yrityksen historia alkaa Lahden torilta vuodesta 1913, jolloin Anni-Lydia ja Joonas Lehto aloittivat vaatteiden torikaupan. Lisäksi Anni-Lydia ja Joonas kiersivät kauppiaina markkinoita eri puolella Suomea etelästä Rovaniemelle asti.

.

Anni-Lydian ja Joonas Lehdon tytär, Eine jatkoi myöhemmin Lahdessa vanhempiensa työtä. Kun rakennus, jossa kauppa oli, sai purkutuomionsa vuonna 1954, laittoi Eine Lehto ilmoituksen lehteen, jossa hän haki toimitiloja vaatekaupalle “kaupungista, kauppalasta tai vilkkaasta tehdasyhdyskunnasta” Ilmoitukseen vastattiin Myllykoskelta, johon hän tyttärensä, yrityksen nykyisen toimitusjohtajan, Riitta Olssonin, kanssa muutti samana vuonna. Myllykoskella yrityksen toiminta jatkui lähes kolmekymmentä vuotta ennen kuin se 80-luvulla päätti laajentaa toimintaansa vieressä sijaitsevaan Inkeroisiin. Parhaimmillaan näissä kahdessa kylässä oli yhteensä kuusi myymälää tarjoten kyläläisille sekä vaatteita että kankaita. Myllykoskella myymälämme onkin toiminut vuodesta 1954 lähtien aina tähän päivään saakka.

Jatkuvaa kehitystä 

Lehdolle tarjoitui 90-luvun alussa tilaisuus yritysostoon Kotkassa, johon yritys vuonna 1992 laajenikin. Kotkaan siirrettiin myös yrityksen hallinto ja varastotoiminnot, jossa ne toimivat nykyisinkin. Yrityksellä on kaksi myymälää Kotkassa; yksi Kotkan Karhulassa, jossa se on toiminut vuodesta 1992 lähtien ja toinen Kotkan keskustassa, jossa myymälä on sijainnut vuodesta 2003 lähtien.

Muotitalo Lehto avasi myymälän myös Kouvolan keskustaan vuonna 1994 ja palasi takaisin Lahden keskustaan vuonna 1998, myymään naisten vaatteita, noin neljäkymmentä vuotta sieltä lähtemisen jälkeen. Lahden myymälää laajennettiin vuonna 2005 myös miestenosastolla. Kouvolan kauppakeskus Veturin myymälä on avattu vuonna 2012. Uusin myymälämme avattiin Haminaan vuonna 2022.

Vuosien saatossa Muotitalo Lehto on pysynyt täysin itsenäisenä yrityksenä. Tänä päivänäkin perheyritys työllistää yhteensä n. 50 työntekijää Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä. Yrityksen toiminta perustuu täysin asiakaslähtöiseen palveluun. Laadukas ja iloinen palveluasenne onkin yrityksen kulmakiviä. Asiakkaiden ansiosta yritys on saanut ilahduttaa ihmisiä laadukkailla vaatteilla ja asusteilla yli 100 vuotta. Asiakkaat ovat yritykselle tärkeintä osaavan henkilökunnan lisäksi.

#meilleolettärkein #sinunvaatekauppasi