Ekologinen muoti

Ekologinen muoti

Ekologisella muodilla tarkoitetaan vaatetta, minkä valmistuksessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätyskelpoisia ja pitkäikäisiä materiaaleja. Nykyään muodissa käytetään paljon kierrätettyjä materiaaleja, mikä tarkoittaa, että valmistuksessa on käytetty mahdollisimman paljon hukkamateriaaleja, leikkuujätettä ja kierrätyskuituja. Eikä unohdeta, että muovipulloja käytetään kierräettynä nykyään myös vaatteissa – mikä on mahtavaa! Vaatteiden pakkausmateriaaleihin kiinnitetään enemmän huomiota ja nekin halutaan tehdä kierrätetyistä materiaaleista. Näihin lukeutuvat muun muassa pakkausmuovit, hintalaput ja lähetyslaatikot. Ekologinen vaate on vastuullinen valinta. Tähän kiteytyy ekologinen muoti.

Ekologisessa muodissa halutaan käyttää paljon luonnonmateriaaleja niiden biohajoavuuden takia ja siksi nykyään halutaankin normaalin puuvillan sijasta käyttää orgaanista, eli luomupuuvillaa, mikä kuluttaa puolet vähemmän vettä ja kemikaaleja. Hampun ja pellavan käyttö vaatteissa on lisääntynyt, koska ne vaativat huomattavasti vähemmän vettä.

Jotta sinun olisi helpompi löytää ekologisesti valmistettuja vaatteita, olemme koonneet EKOLOGISILLE VAATTEILLE oman sivun, jonka kautta sinun on helppo tutustua valikoimaan tarkemmin. Ekologisuus on vaateteollisuudessa myös osa innovatiivisuutta ja tulevaisuuden suunnittelua. Monet vaatteissa käytettävät materiaalit ovat kehitetty juuri innovatiivisella ajattelulla, ekologisuus mielessä. Materiaalien yhdistäminen uudella tavalla antaa mahdollisuuden erilaisiin ratkaisuihin, jotka hyödyttävät ja ilostuttavat kuluttajaa entistä pidempään. Laadukkaat ja kehitetyt materiaalit takaavat tuotteen ajattomuuden. Trendikäskin tuote voi olla ekologinen – klassinen, luonnonmateriaalista valmistettu laadukas tuote on jo ajattomuudessaan käyttäjälleen löytö!

Yhä useammin tuotteen materiaalitiedoissa lukevat sanat kierrätetty tai orgaaninen; mitä tarkoittaa ekologisuus vaatteissa?

Orgaanisesti tuotettujen tai kierrätettyjen materiaalien suosimista valmistettavissa tuotteissa: moni brändi luottaa materiaaleissaan esimerkiksi orgaaniseen puuvillaan tai kierrätettyihin materiaalivalintoihin. Tällöin tuotteet ovat joko kokonaan tai osittain kierrätetystä tai orgaanisesta materiaalista valmistettuja. Orgaaninen materiaali on laadukasta ja kierrätetty tuote saattaa olla hyvinkin pitkälle kehitetty innovatiivinen materiaali.

Tuotteiden elinkaaren edelleen pidentämistä, jolloin vaatteista on asiakkaalle iloa pidempään: kierrättämällä materiaaleja saadaan tuotteen elinkaarta edelleen pidennettyä ja tuotteen käyttöikä jatkuu jälleen toisessa muodossa. Laadukkaasti tuotettu tai kehitetty materiaali kestää pidempään myös käytössä, jolloin siitä ja itse tuotteesta on kuluttajalle iloa pidempään.

Tuotteita, jotka ovat ajatuksella suunniteltu ja luotu kestämään käyttöä: innovatiiviset ratkaisut ovat suunniteltu ja luotu kestämään käyttöä ja aikaa. Huolellisesti valitut materiaalit ja niiden yhdistelmät takaavat kuluttajalle yksilöllisempiä ratkaisuja ja kestäviä tuotteita.

Yhä kestävämpiä ja kehitettyjä materiaaleja, joiden käyttöominaisuudet tukevat pitkäikäisyyttä: laadukkaista ja yhä kehitetymmistä materiaaleista valmistetut tuotteet ovat asiakkaalle käytössä pitkäikäisempiä. Hyvällä huolenpidolla lempivaatteesi saattaa kestää vuosikausia ensiluokkaisena.