Untuvatakin huolto

Luotatko sinäkin untuvatakin lämpöön ja mukavuuteen, mutta untuvatakin huolto mietityttää? Listasimme teille muutamat hyvät vinkit untuvatakin huoltoon ja säilytykseen liittyen!

Untuvatakin huoltoon riittää useasti kevyemmätkin toimet!

Kokeile ensin kevyempiä menetelmiä

Tuuleta ja pöyhi

Untuvatakki rakastaa pöyhintää! Pöyhinnällä saadaan untuvatakki taas ilmavaksi ja kuohkeaksi, kun untuvat ja höyhenet pääsevät välillä liikkeelle.

Aina takkia ei tarvitse pestä, vaan jo pelkällä tuuletuksellakin pääsee hyvin pitkälle. Tuuletus antaa untuville ja höyhenille kaivattua raikastusta ja liikkuvuutta, varsinkin kausisäilytyksestä otettaessa taas käyttöön.

Kokeile ensin puhdasta liinaa

Kokeile ensin puhdasta ja kosteaa liinaa tai vaateharjaa paikallisesti lialle. Aina ei tarvitse välttämättä pestä koko takkia!

Tommy Hilfigerin valikoimasta löydät untuvatakkeja niin sporttiseen city -tyyliin kuin naisellisia linjoja kaipaavallekin. Tästä pääset tutustumaan Tommy Hilfigerin valikoimaan>>

Masain mallistosta löydät kevyet ja vuorettomat untuvatakit, sekä paksummat versiot kylmemmille keleille. Masain valikoimaan pääset tästä>>

Untuvatakki ei onneksi pesua pelkää!

Huoltaessasi vuosittain untuvatakkisi, ilahduttaa se sinua vuosikausia. Untuvatakki kannattaakin pestä vähintään kerran vuodessa, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun untuvatakki on aika siirtää kausisäilytykseen.

Sivuillemme olemme tuoneet myös tuotteiden hoito- ja pesuohjeet. Billebeinon takkiin ja hoito-ohjeisiin pääset tutustumaan tästä>>

Onnistut untuvatakin pesussa myös kotona, kun seuraat muutamaa helppoa steppiä:

Huolehdi, että taskut tulee tyhjennettyä ja suljettua, sekä takki käännettyä nurinpäin. Nurinpäin kääntämisellä suojellaan pesun aikana untuvatakin päällispintaa.

Kastele untuvatakkisi ennen pesukoneeseen laittamista. Kasteleminen valmistelee untuvan tulevaa pesua varten.

Pese untuvatakkisi tyhjässä pesukoneessa noudattaen valmistajan antamaa pesuohjetta. Märkänä untuvatakki vie paljon tilaa pesukoneen rummussa.

Käytä untuvalle soveltuvaa pesuainetta, esimerkiksi untuvashampoota.

Jos untuvatakin pesuohjeessa sallitaan linkous, kannattaa sitä hyödyntää!

 

Jos omistat oikein arvokkaan tai erityisen pitkän ja tilaa vievän untuvatakin, suosittelemme tällöin pesulan käyttöä.

Valikoimistamme löydät Joutsenen kotimaiset untuvatakit. Tästä pääset tutustumaan valikoimaamme>>

Untuvatakin pesussa tärkein vaihe on kuivaaminen.

Kuivauksessa maltti on valttia!

Kuivaamista ei voi, eikä kannata kiirehtiä. Parhaimman lopputuloksen saat, kun muistat systemaattisesti pöyhiä ja tasoitella untuvatakkia kuivausprosessin edetessä. Näin toimimalla untuvat jakautuvat tasaisesti omille paikoilleen.

Pöyhinnällä edesautetaan myös kosteuden poistumista untuvista.

Jos untuvatakin pesuohjeessa sallitaan kuivausrummun käyttö, niin ohjemaan valitaan tällöin alhainen kuivauslämpötila ja pitkä kuivausaika (~3 h).

Untuvatakki voidaan myös kuivata väljästi sisätilassa, tasaisella pinnalla, hyödyntäen esimerkiksi kuivaustelinettä. Ethän aseta untuvatakkia ripustimeen kuivumaan!

Pesun ja kuivauksen aikana saatat huomata irtonaisia untuvia. Älä huolestu, untuvatakkisi ei ole vaurioitunut pesun tai kuivauksen yhteydessä. Tämä on täysin normaali ilmentymä untuvatakkien huokoisten päällismateriaalien vuoksi.

Upeat ja ajattomat Hugo Bossin untuvatakit ovat miellyttäviä ja lämpimiä käyttää. Tästä pääset tutustumaan Takki valikoimaamme>>

Kun on aika siirtää untuvatakki kausisäilöön, suosittelemme takin ripustamista väljästi, tasaisen lämpötilan omaavaan tilaan. Näin toimimalla huolehdit, että untuvatakkisi säilyttää ilmavuutensa seuraavaankin sesonkiin.

#meille olet tärkein #sinun vaatekauppasi