Materiaalit

Materiaalit

Materiaalit. Olet varmaan kuullut monista termeistä liittyen muotiin ja vaatteisiin. Puhutaan orgaanisesta materiaalista tai kierrätetystä materiaalista. Samoin materiaalien perässä saattaa löytyä useita vieraampia termejä, jotka eivät ole aivan itsestään selviä. Jotta sinun olisi helpompi löytää valikoimamme tuotteista suosikkimateriaalisi, avaamme muutamia yleisimmin käytettyjä materiaaleja. Ekologisiin tuotteisiin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Orgaaninen puuvilla

Orgaanisella puuvillalla tarkoitetaan puuvillaa, joka on tuotettu ja varta vasten sertifioitu luonnonmukaisen maatalouden standardien mukaisesti. Keinotekoisten tuotantoprosessien sijaan orgaanisen puuvillan tuotannossa käytetään luonnollisia prosesseja, jotka tukevat ja ylläpitävät ekosysteemin, ihmisten ja maaperän kestävyyttä ja terveyttä. Ostamalla orgaanisesta puuvillasta valmistettuja tuotteita, huolehdit siis samalla siitä, että tuote on tuotettu sertifioitujen standardien ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tutustu Makian valikoimaan, jossa orgaaninen puuvilla on paljon käytetty materiaali.

Kierrätetty puuvilla

Kierrätetyllä puuvillalla tarkoitetaan puuvillaa, joka on valmistettu kierrätetystä materiaalista. Kierrätetty puuvilla on useasti materiaalina jonkin muun tuotteen valmistuksena syntynyttä sivutuotetta, jota edelleen uudelleen kierrätetään uuden tuotteen valmistuksessa. Puuvilla, jota on jo käsitelty johonkin muuhun käyttötarkoitukseen, käytetään siis uudelleen vaatteen valmistukseen materiaalina. Ostamalla kierrätetystä puuvillasta valmistetun tuotteen, varmistat sen, että myös niin sanotut “jämäpalat”, jotka muuten olisivat menneet jätteeksi, tulevat uudelleen käyttöön uuden tuotteen muodossa.

Materiaalit ratkaisevat – kun vaatteella on väliä

MIKSI MATERIAALILLA ON VÄLIÄ

Mieleinen materiaalivalinta ostopäätöshetkellä vaikuttaa myös tuotteen elinkaaren pituuteen ja siihen, kuinka paljon tuotetta tulee päällä pidettyä. Epämiellyttävästä materiaalista valmistettu tuote jää helposti käyttämättä, eikä ole näin pitkällä tähtäimellä edullinen vaihtoehto.

Kun tuote on materiaaliltaan miellyttävä, tunnet itsesi helpommin itsevarmaksi erilaisissa tilanteissa niin arjessa, kuin juhlassakin. Onnistunut materiaalivalinta takaa sen, että sinun ei tarvitse miettiä vaatetusta, vaan voit keskittyä olennaiseen.

Lisää materiaaleista voit lukea täältä.

Kierrätetty polyesteri

Kierrätetty polyesteri on materiaalina kestävä ja perinteistä polyesterikangasta ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kierrätetyn polyesterin takana saattaa olla vaikkapa uusiokäytössä kierrätetty muovipullo. Tiesitkö, että kierrätettyä polyesteriä käytetään myös talvitakeissa täytteenä. Talvitakkikäytössä kierrätetyllä polyesterillä muun muassa korvataan untuva. Kun tarvitset kestävää materiaalia, jonka raaka-aineena on kuitenkin perinteistä ekologisempi vaihtoehto, on silloin kierrätetty polyesteri yksi vaihtoehto. Yleisesti ottaen polyesteri materiaalina on hyvin sään- ja pesunkestävä, sekä lähes rypistymätön.

LENZING™ ECOVERO™ viskoosi

Tämä viskoosi on materiaalina erittäin kevyt ja silti kestävä ja miellyttävän tuntuinen päällä, myös lämpimällä ilmalla. Materiaali ei ole hentoinen vaan tiivis ja laskeutuu kauniisti kantajansa päällä. LENZING™ ECOVERO™ viskoosi on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta puumateriaalista ja on tuotannoltaan tavallista viskoosia ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kun haluat vaatteen, joka tuntuu miellyttävältä päällä, laskeutuu kauniisti, edustaa ekologista edelläkävijyyttä, sekä on vielä lisäksi helppohoitoinen, kannattaa ehdottomasti tutustua tähän materiaaliin. Tähän viskoosiin on helppo ihastua! Tutustu Soyaconceptin valikoimaan, josta löydät muun muassa LENZING™ ECOVERO™ viskoosista valmistettuja vaatteita.

Pellava

Luonnonmateriaaleista pellava on monipuolinen ja erittäin miellyttävä päällä. Pellava imee itseensä kosteutta ja on toisaalta nopeasti kuiva. Pellava on hengittävä materiaali, joka tuntuu viileältä lämpimälläkin ilmalla. Pellava on verrattain ympäristöystävällinen materiaali kasvatukseltaan ja pellavan viljely täyttääkin lähes automaattisesti luonnonmukaiselle viljelylle asetetut vaatimukset. Tutustu Masain valikoimaan, josta löydät myös pellavatuotteita.

Materiaalit