neuleen hoito

Neuleen hoito

Jaamme sinulle kuusi tärkeintä vinkkiä neuleen hoitoon, jotta lempineuleesi tuottaa sinulle iloa pitkään!

Neuleen hoito on tärkeää, jotta neule pysy kauniina pidempään!

Neuleen hoito on hyvä tapa pitää oma lempineuleesi kauniina ja käyttökuntoisena pidempään. Lämmin neule on yksi vaatekaapin must have -tuotteita vuodenajasta riippumatta.

Me täällä Suomessa olemme tottuneet viileisiin ja tuulisiin olosuhteisiin niin talvella kuin kesälläkin. Neuleet ja villapaidat ovatkin juuri siksi yksi suomalaisten suosikki vaatekappaleista.

Neuleen huoltaminen onkin tärkeää, jotta neuleesi kestää hyvänä pitkään. Villa on materiaalina sellainen, että se hylkii likaa jo itsestään. Neuleiden ja muidenkin villatuotteiden pesua kannattaakin siksi välttää viimeiseen asti. On monta tapaa jolla saat pidettyä huolen siitä, että lempineuleestasi ja sinusta tulee pitkäikäiset kumppanit.

Neuleen hoito on helppoa. Nyt kerrommekin vinkit kuinka saat lempineuleesi kestämään pitkään!

neuleen hoito

Kuusi vinkkiä neuleiden hoitoon:

1. Muista tuuletus

Neuleiden tuuletus on tärkeää tehdä jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin neule pysyy raikkaana ja palautuu käytön jälkeen takaisin muotoonsa. Viileinä päivinä neuleen tuuletus kannattaakin, sillä kosteassa ja viileässä ilmassa neuleen kuidut puhdistuvat hyvin.

2. Viikkaa – älä käytä ripustinta

Yksi tärkeimmistä asioista neuleen säilyttämisessä on, ettet laita neuletta ripustimeen roikkumaan. Neule venyy ja menettää näin muotonsa. Eikä kukaan halua pitää päällään venynyttä ja huonosti istuvaa neuletta. Säilytä neuleet viikattuina vaatekaapissa ja varmista, että ne ovat väljästi viikattu. Näin neuleeseen ei tule painautumia ja neuleen kuidut saavat hengittää.

4. Käytä nukanpoistajaa

Jokaiseen neuleeseen kertyy väkisinkin nyppyjä niin laadukkaisiin neuleisiin kuin edullisempiinkin neuleisiin. Tätä ei kannata pelästyä. Nyppyyntyminen on tyypillinen piirre villamateriaalille, eikä se kerro materiaalin tai neuleen huonosta laadusta.

Villaa sisältävistä neuleista irtoaa tuotteen pinnalle kerääntyneitä irtokuituja, mitkä takertuvat toisiinsa ja näin syntyy nyppy villaneuleen pintaan.

Tarvitset vain tasaisen alustan jossa neulettasi huollat. Tämän lisäksi tietenkin villa- tai mohairkamman. Nypyt poistamalla tasasin väliajoin, lempineuleesi on taas kuin uusi! Muista, että neulepuseroosi kohdistunut hankaus saattaa myös aiheuttaa nyppyjä neuleen pintaan. Näitäkään ei kannata pelästyä sillä nukkakampa ja -harja auttavat tähänkin.

3. Vältä neuleen pesua viimeiseen asti

Älä pese neulettasi, jos sinun ei ole aivan pakko! Jos kuitenkin neuleeseesi on tullut tahra ja joudut neuleesi pesemään, käytä konepesussa villalle tarkoitettua hellävaraista pesuohjelmaa. Neule tulee pestä mahdollisimman viileällä vedellä, mieluiten 30°C:ssa. Villalle on omat pesuaineensa joita kannattaa neuleita pestessä käyttää. Ne ovat neutraaleja ja hellävaraisia, jolloin neuleen kuidut eivät kärsi.

5. Höyrytä muotoonsa

Jos neuleesi ovat jostain syystä menettäneet muotonsa, on tällöin hyvä napata silitysrauta kaapista ja ruveta höyrytyshommiin. Höyrytys tekee neuleille ihmeitä. Varsinkin silloin, kun olkapäät tai kyynärtaipeet ovat venyneet. On kuitenkin hyvä muistaa, että villaneuleita ei kuitenkaan saa silittää. Tämä siksi, että villaneule säilyy ilmavana, pehmoisena ja lämpimänä.

Höyrytä neuleesi, silitysraudan höyrytysominaisuudella, asettamalla silitysrautaan villalle sopiva lämpötila. Älä kuitenkaan kosketa raudalla neuletta, vaan pidä se noin sentin päässä neuleen pinnasta. Höyry raikastaa, poistaa hajuja sekä antaa kauniin kiillon neuleelle. Muista höyryttämisen jälkeen antaa neuleen kuivua kunnolla, jos siihen on jäänyt kosteutta.

6. Laita neule pakastimeen

Tämä kuulostaa hassulta mutta toimii oikeasti! Pakastaminen raikastaa neulettasi ja auttaa siloittamaan neulekuitujen pinnan, jolloin kuitujen karheus häviää. Viikkaa neule ilmavasti muovipussiin ja laita yöksi pakastimeen. Ota neule seuraavana aamuna pakastimesta ja anna sen sulaa/kuivua vaakatasossa. Näin neuleesi on taas ihanan raikas ja vältyt neuleen pesulta.

Toivottavasti näistä neuleidenhoitovinkeistä oli sinulle apua. Jos pähkäilet minkä tahansa vaatteiden huoltoon tai materiaaleihin liittyvissä asioissa, niin autamme sinua mielellämme!

#meilleolettärkein #sinunvaatekauppasi